תא"מ
בית משפט השלום באר שבע
|
27223-02-12
13/01/2014
|
בפני השופט:
טלמור פרס
|
- נגד - |
התובע:
משכן - בנק הפועלים למשכנתאות בע"מ
|
הנתבע:
1. יעקב בן סדון אילוז 2. מלכה בן סדון אילוז
|
|
החלטה
לפני בקשת התובע לתיקון כתב התביעה על דרך של שינוי הסכום הנתבע.
1. ראשיתו של תיק זה בתובענה לסכום קצוב על סך של 13,002 ₪ אשר הוגשה ללשכת ההוצל"פ בבאר שבע, ביום 15.12.11.
ביום 10.10.12 ניתנה החלטת כב' הרשם יניב בוקר (כתוארו אז) ולפיה בכפוף לתשלום סך של 7,000 ₪ שאינם במחלוקת, תינתן לנתבעים רשות להתגונן.
הצדדים התאימו כתבי טענותיהם לסדר דין מהיר ולאחר שניתנו לתובע מספר ארכות להגשת תצהירי עדות ראשית, עתר התובע בבקשה לתיקון כתב התביעה על דרך של שינוי סכום התביעה לסך של 15,146 ₪.
2. לטענת התובע, לאחר העברת הדיון לסדר דין מהיר ובמהלך החתמת הרפרנט מטעם הבנק על התצהיר הנדרש, נמצא כי הנתבעים ממשיכים שלא לשלם את התשלום השוטף אותו עליהם לשלם וכי חובם צובר ריבית פיגורים.
לטענת התובע, תיקון כתב התביעה ימנע הגשת תביעה נוספת באשר ליתרת הסכום אותו חבים הנתבעים. לבקשה צורף תדפיס עדכני מאת התובע.
3. הנתבעים מתנגדים לבקשה בטענה שהדיונים בתיק זה מתנהלים מעל לשנתיים ולתובע היו הזדמנויות רבות לתקן את כתב התביעה.
לטענתם, על אף שפנו לתובע מספר פעמים בבקשה לפירוט חובם, לוקה הפירוט בחסר.
כמו כן לא עמד התובע בזמנים להגשת תצהירי עדות ראשית ותחת זאת עתר בבקשה לתיקון כתב התביעה.
תיקון כתב התביעה, לגישת הנתבעים, יאריך את ברור התובענה וזאת אף משהתובע לא המציא עדיין פירוט ותחשיב בעניין החוב הנטען.
4. התובע בתשובתו טוען כי הנתבעים קיבלו את הפירוט הנדרש לידיהם ואף הוזמנו למשרדי בא כוח התובע לשם הבהרת שאלותיהם. כן נטען כי המשיבים ממשיכים שלא לשלם את תשלום המשכנתא השוטף, חובם צובר ריבית פיגורים ונדרש תיקון כתב התביעה לסכום העדכני.
5. תקנה 92 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984, קובעת:
"בית המשפט או הרשם רשאי, בכל עת, להתיר לכל אחד מבעלי הדין לשנות או לתקן את כתבי טענותיו בדרך ובתנאים הנראים צודקים, וכל תיקון כזה ייעשה לפי הצורך, כדי שבית המשפט יוכל להכריע בשאלות שהן באמת השאלות השנויות במחלוקת בין בעלי הדין. תיקון של טענה עובדתית או הוספתה, טעונים הגשת תצהיר המאמת את העובדות".
כב' הנשיא גורן, מסביר את גישת הפסיקה באשר לסוגיית תיקון כתבי הטענות:
"סוגיית התיקון של כתבי הטענות זכתה לפסיקה עקיבה, המלמדת, כי גישת בתי המשפט לתיקון כתבי-טענות היא ליברלית, מן הטעם כי, בדרך כלל, התיקון נועד להועיל לבעלי הדין להגיע לגיבוש השאלות האמיתיות השנויות במחלוקת ביניהם, וכך לייעל את ההליך המשפטי".
...
"מלשון תקנה 92 ומפרשנותה עולה, כי כאשר בעל-דין מבקש לתקן את כתב תביעתו, כך שבית המשפט יוכל להכריע בשאלות השנויות במחלוקת בין בעלי הדין – נעתרים לו ברוחב לב, למעט במקרים חריגים. אולם, כאשר אין בתיקון תועלת לבירור הפלוגתאות - לא יהא בו צורך".
( א.גורן, "סוגיות בסדר דין אזרחי" -מהדורה תשיעית, תל אביב, תשס"ז-2007, עמ' 148).
6. בענייננו עותר המבקש לתיקון סכום התביעה.